100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Zelka.bg с бонуси за най-ранобудните!

Както знаете, една от отличителните черти на Zelka.bg е, че ние носим нещата до вашата врата. Няма нужда да ходите на определено място, в определен час и да мислите за транспорт. Достатъчно е само да се уговорим за приблизителния час на доставка.

И тъй като ние обичаме да доставяме нещата пресни, стараем се да си покриваме всички адреси в рамките на до 20 часа откакто са набрани зеленчуците и плодовете. За тази цел берем нещата късно, понякога и почти по тъмно. Пакетираме през нощта и рано-рано, в 2:30 тръгваме към София, за да сме сигурни, че в 6:00 часа ще можем да направим първата доставка - както сме обещали.

Да, даваме си сметка, че при прочитането на 6:00 часа мнозина от вас изтръпнаха. Ама как толкова рано? Много от клиентите ни са с малки деца и особено ако са по-малки, то всяка секунда сън е скъпоценна. А и така или иначе, много малко хора обичат да стават рано.

За нас обаче е от съществено значение да започваме точно в 6:00. Първо, много по-ефективни сме сутрин; второ, колкото по-рано доставим зеленчуците, толкова по-свежи са и трето при огромния брой адреси, който трябва да правим - това е единственият ни шанс за успех.

Затова ние сме истински благодарни на всички наши ранобудни клиенти и започваме специална преференциална програма за тях. Към всяка доставка, която направим в диапазона между 06:00 и 07:30 сутринта ние ще слагаме бонус в кошницата. Всички наши миналогодишни клиенти знаят чудесно колко добри можем да сме в бонусите. Особено когато дойде лятото и дойде време за същинската част от пакетите ни :)

Затова, ако сте наш клиент или планирате да станете такъв, препоръчваме ви да ставате по-раничко. Струва си не само заради нашите зеленчуци и плодове, но и защото ще бъдете изненадани колко много по-ефективни ще бъдете през деня!

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...