100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Зелена магданозена бомба!

В сряда разнесохме първите връзки от пресния ни магданоз - свеж, тъкмо откъснат от градината и много, много ароматен. И както става винаги със зеленчуците ни - веднага започнаха да пристигат и първите супер готини отзиви от клиентите за това кой какво е приготвил.

Бяхме особено впечатлени от "зелената магданозена бомба" на Миряна! Изглежда толкова апетитно, че не се чудим изобщо какво ще готим довечера.

Какво има в нея?

Освен много магданоз, малко спанак, яйце, брашно, черен пипер, сирене, зехтин и мъничко настърган чесън. Всичко това е запечено във фурна. Звучи апетитно, нали?

Но това далеч не е всичко. Нямаме го на снимка, но към тях има приготвен специално сос от кисело мляко с тахан!

А защо магданозът е толкова полезен?

Не бива да пренебрегвате магданоза като някаква украса в чинията с храна. Защото той крие в себе си огромно количество ползи. Пълен е с витамини и минерали - витамини A, B12, C и К, beta-каротин, фолиева киселина, желязо, калций и протеини!

Любопитно е, че една чаша с пресен магданоз ще ви донесе 10 процента от дневната доза желязо. Но не само! Тя съдържа 3 пъти повече витамин C отколкото същото количество портокали.

Магданозът прочиства токсините, ограничава възпаленията, премахва мукуса и като цяло подсилва имунитета. Благодарение на алфа-линоленовата киселина и омега-3 мастните киселини в него спомага за предотвратяване на сърдечносъдовите заболявания и артрит.

Изобщо, магданозът е страхотен източник на здраве и сила. А ние пък сме източник на страхотен магданоз!

Ако искате да се храните качествено и да си припомните истинския, натурален, селски вкус - пишете ни на [email protected] или се обадете на 087756446.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...