100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Защо да изберете нашите зеленчуци

Защо зеленчуците ни не са copy-paste

През последните години хранителната индустрия, в комбинация с маркетинга, издигна в култ естетическите качества на зеленчуците и плодовете. Трудно ще намерите снимка в лайфстайл издание на криви краставици или пък домати с много неправилна форма. 

Вероятно ще се намерят специалисти, които да ви обяснят, как всъщност изкривяването или жълтото по краставиците е вследствие на неправилно гледане. Ще ви разкажат как по-големите тиквички задължително са презерели и не стават за ядене. 

В тази връзка имаме няколко важни неща за съобщаване. 

Първо, нашите зеленчуци изобщо не са с идеална форма. Съвсем честно да си го кажем - много са далеч от нея. И нямаме никаква амбиция да ги докарваме на форма. 

Второ, за сметка на естетиката, ние сме уверени във вкусовите качества на зеленчуците и плодовете ни. Ядем ги всеки ден :)

Трето, изпитваме 100% сигурност при всяка хапка, че ядем чисти продукти. Защото можем да използваме препарати, които ще доведат до по-добър естетически вид на продукцията, които са био основа, но въпреки това не го правим. Ние искаме да произвеждаме зеленчуци без никаква химия, каквото и да ни коства това.

Така например по нашите краставици, по-извитите, понякога има бледо жълти петна. Това не е, защото краставицата е болна. Такива петна се получават, защото някой краставици са близо до земята. Когато вали дъжд за няколко дни, при допира с влажната почва, краставицата променя цветя си. Обелете такава краставица и я опитайте. Вижте дали има вкусова разлика. 

В последните две седмици в градината ни се изсипаха сумарно над 240 л./кв.м. дъжд. Това е количество, което обикновено се излива за цялото лято. Въпреки това, всичките ни зеленчуци са добре. Нямаме никакви поражения от градушка и сме много щастливи от факта. 

Дълго време и достъпът до градината ни беше практически невъзможен, но с приятели успяхме да пробием и да започнем да берем, за да не чакат повече клиентите нова доставка. 

Със сигурност ще има зеленчуци, на които дъждът ще е повлиял върху визията. Но сме сигурни, че няма да е повлиял върху качеството.

Затова, когато си купувате зеленчуци или плодове - не съдете само по външния вид.

Полезни съвети

Магическа рецепта с тиквички от Хермина Емирян

Тъй като в момента доставяме най-вкусните тиквички до нашите клиенти, редно е и да споделим малко обратна връзка. Един от най-изявените ни кулинари е Хермина Емирян, която ни сподели своята магия за правене на вкусни тиквички.  Както казва Хермина: "Рецептата е много проста!" 1. Тиквичките се нарязват на тънко и се нареждат в тава на един ред върху хартия за печене.&nbs...

Свирчовината стигна и до кралската сватба във Великобритания

Нашият любим сок от бъз, който в момента разнасяме до клиентите ни, успя да достигне под формата на вкусова комбинация не къде да е, а в Кралския двор на Великобритания!  Поводът е изключителен - сватбата на принц Хар...