100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Ягодите подобряват настроението

Обичате ягоди, нали? Дори самата мисъл за ягоди ви кара да се чувствате по-добре? За последното си има конкретна, научно обоснована (доколкото е възможно) причина.

 

Британски учени са установили, че ягодите са плодовете с най-положително влияние върху човека, просто защото се свързват с лятото.

 

За да стигнат до това съвсем логично заключение, учените извършват анкета. 86% от участниците отбелязват, че се чувстват в пъти по-добре само като си помислят за вкусните червени плодчета. Според проф.

 

Бари Смит позитивният ефект върху настроението се дължи най-вече на уникалния аромат, който ягодите носят. Самият аромат е способен да предизвика щастливи спомени. За съжаление обаче, трудно може да бъде пресъздаден синтетично.

 

В сравнение – ябълките и бананите нямат такива способности. Мисълта за тях се свързва с офисното хранене поради липса на време.

 

В този ред на мисли, ягодите са полезни не само за настроението, но и за кръвното налягане. Действат релаксиращо върху ендотела - слоя клетки, който покрива вътрешната повърхност на кръвоносните съдове.

 

В една чаша ягоди се съдържат 136% от препоръчителния дневен прием на витамин С. Това ги прави изключително подходящи за хора, които искат да изградят здрава имунна система, да намалят кръвното налягане и да се предпазят от очни заболявания.

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...