100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Ягоди - вкусни витамини

Дойде сезонът на ягодите! Един от плодовете, които всички обичаме и не отказваме да хапваме през пролетта, са именно червените, сладки и ароматни плодчета.

 

Освен вкусни, обаче, ягодите крият и многобройни ползи за тялото ни. Те са изключително подходящи при разтоварителни диети, защото чаша, пълна с ягоди съдържа само 43 калории и 13% от препоръчителния дневен прием на фибри.

 

Поради тези си свойства ягодите поддържат редовния стомах, понижават кръвното налягане и риска от преяждане.

 

Ягодите са изключително силен антиоксидант, поради съдържанието на феноли. На тях се дължи и яркият им цвят. Тези съединения се борят срещу възпалителни заболявания като остеоартрит, астма, атеросклероза и то в пъти по-щадящо от конвенционалните лекарства.

 

Поради способността си да намаляват възпалителните процеси и наличието на антиоксиданти, ягодите са страхотен противник на развитието на ракови заболявания. Благодарение на витамин С, флавоноидите и фолиевата киселина, които съдържат, червените плодове успешно борят раковите клетки.

 

В едва една чаша ягоди се съдържат 136% от препоръчителния дневен прием на витамин С. Това ги прави изключително подходящи за хора, които искат да изградят здрава имунна система, за намалят кръвното налягане и да се предпазят от очни заболявания.

 

Същата тази чаша ягоди съдържа още невероятни ползи за тялото. Те са изключително богати на манган – важно хранително вещество и силен антиоксидант, който бори свободните радикали, подпомага изграждането на костите и поддържането им.

 

Калий, витамин К и магнезий са други жизненоважни елементи, налични в плодовете. Ягодите скоро ще залеят пазара ни, не пропускайте да се заредите с вкусни витамини!

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...