100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Вкусни гриловани зеленчуци - няколко трика

Няма нищо по-хубаво от зеленчуци, които леко загатват с аромата си, че са приготвени на скара.

Има няколко трика, които е добре да знаете, когато решите да ги гриловате.

А след това можете да ги поднесете с пържола или да ги сложите в бургера. Така и двете ястия ще придобият супер вкус.

Намазнете ги добре

Когато ги сложите на топлината, зеленчуците изсъхват много бързо, ако не са добре намазнени. Сложете тънък слой масло, но не прекалявайте, за да не стане прекалено калорично.

Предпазете от изгаряне

Някои зеленчуци отнемат по няколко минути, други по повече време. По-плътните, като картофи, отнемат най-много време. Ако ги сложите на максимална топлина, ще изгорят отвън, а ще останат сурови отвътре. Затова сложете зеленчуците на най-малко загрятото място от грила или скарата, за да се изпекат постепенно.

Използвайте шиш

Някои зеленчуци, като чери доматките, са малки и не могат да се задържат лесно, затова можете да ги гриловате на шиш. А и по този начин ще можете да гриловате повече и ще стане по-бързо.

Като заговорихме за шишчета, знаете ли, че можете да сиг приготвите шишчета на фурна.

Размерът има значение

Ако искате да станат по-бързо, то тогава ги нарежете на по-малки парчета. Тогава може би ще се наложи да използвате шиш, за да ги задържите на скарата. Нарежете кръглите зеленчуци, като лук и патладжан на тънки слайсове. Това ще ги направи хрупкави и много апетитни.

Сгответе ги в пакети

Няма да се налага да ги следите постоянно. Сложете картофи и други кореноплодни зеленчуци във фолио, завийте и "хвърлете" на скарата. Стават уникално вкусни.

Полезни съвети

Любимо: Печени домати със сирене

Тъй като вече твърдо сме в сезона на доматите и получаваме все повече и повече комплименти за тях, нека ви предложим и една супер простичка и много вкусна рецепта за тях. Да, на салата са прекрасни, във всякакъв вид...

Кривото е перфектно! Или защо нашите зеленчуци са по-добри

Всички наши клиенти знаят, че зеленчуците, които им караме, са далеч от съвършените овални форми. Тиквичките са малки, големи, по-дълги или по-тумбести. Същото е и с краставиците, а доматите понякога са набраздени като с норвежки фиорди. Изобщо, като ги подредите на една м...