100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Вкусни гриловани зеленчуци - няколко трика

Няма нищо по-хубаво от зеленчуци, които леко загатват с аромата си, че са приготвени на скара.

Има няколко трика, които е добре да знаете, когато решите да ги гриловате.

А след това можете да ги поднесете с пържола или да ги сложите в бургера. Така и двете ястия ще придобият супер вкус.

Намазнете ги добре

Когато ги сложите на топлината, зеленчуците изсъхват много бързо, ако не са добре намазнени. Сложете тънък слой масло, но не прекалявайте, за да не стане прекалено калорично.

Предпазете от изгаряне

Някои зеленчуци отнемат по няколко минути, други по повече време. По-плътните, като картофи, отнемат най-много време. Ако ги сложите на максимална топлина, ще изгорят отвън, а ще останат сурови отвътре. Затова сложете зеленчуците на най-малко загрятото място от грила или скарата, за да се изпекат постепенно.

Използвайте шиш

Някои зеленчуци, като чери доматките, са малки и не могат да се задържат лесно, затова можете да ги гриловате на шиш. А и по този начин ще можете да гриловате повече и ще стане по-бързо.

Като заговорихме за шишчета, знаете ли, че можете да сиг приготвите шишчета на фурна.

Размерът има значение

Ако искате да станат по-бързо, то тогава ги нарежете на по-малки парчета. Тогава може би ще се наложи да използвате шиш, за да ги задържите на скарата. Нарежете кръглите зеленчуци, като лук и патладжан на тънки слайсове. Това ще ги направи хрупкави и много апетитни.

Сгответе ги в пакети

Няма да се налага да ги следите постоянно. Сложете картофи и други кореноплодни зеленчуци във фолио, завийте и "хвърлете" на скарата. Стават уникално вкусни.

Полезни съвети

Zelka.bg съветва - как се съхранява целина

Целината е много масов продукт в България и има своите доказани полезни качества. Но както с повечето продукти, понякога при готвене остават количества, които са проблеми за съхранение. И в доста от тези случаи се стига до разваляне и съответно изхвър...

Честит Никулден!

На всички празнуващи днес - моряци, търговци, банкери и именици - честито! На всички, които обичат риба и за днес са се подготвили, също Честит Никулден! За нас това е любим момент от годината, защото имаме именици и знаем...