100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Свежа пролетна салата с краставици, репички и зелен боб

Зимата най-сетне свърши и сезонът на пресните салати отново дойде. Ако и на вас вече ви е омръзнало от зеле, ряпа, моркови и цвекло (макар че са супер вкусни и адски полезни), вижте тази страхотна идея за салата, която така вкусно ухае на пролет и свежест.

Продукти:

3 краставици

1 връзка репички

300 г зелен боб

60 г заквасена сметана

Сол, пипер, пресен копър

Начин на приготвяне:

Измийте краставиците и ги нарежете на тънки резенчета – най-лесно става с помощта на ренде. Направете същото и с репичките. Добавете зеления боб – той трябва да е предварително бланширан.

След това към зеленчуците прибавете сметаната, наситнения копър, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре салатата и сервирайте.

 


 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...