100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Сусамки с мед

Ако обичате сладки неща, но ги избягвате, за да пазите фигурата си. Ако обичате следобед да си похапвате нещо малко заедно с кафето, то тази рецепта е точно за вас. Сусамките с мед са лесни, вкусни и никак не са вредни.

Продукти:

100 г сусам

1 шепа фъстъци

2 с.л. мед

Щипка сол

Щипка канела

По желание – всякакви други ядки, кокосови стърготини, подправки


 

Начин на приготвяне:

Фъстъците се натрошават в блендер на ситно, но не прах. В малка тенджерка с незалепващо покритие се запичат ядките при непрекъснато разбъркване. След това се преместват в купичка.

В същата тенджерка се слага меда и се бърка няколко минути, докато се сгъсти. Слагат се солта и канелата. След това ядките се връщат в тенджерката при меда и се бърка до получаване на еднородна смес. Стои на котлона около 1-2 минути.

След това сместа се прехвърля в тава, застлана с хартия за печене – хартията трябва предварително да е намокрена с вода. Сместа се разстила и се оставя да се охлади.

Когато се охлади напълно, се чупи на парчета и сусамките са готови. Колкото по-тънък е блатът, толкова по-хрупкави стават сусамките.

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...