100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Защо да изберете нашите зеленчуци

Сготвено с продуктите на Zelka - апетитни снимки

Както не веднъж сме казвали, много сме благодарни и щастливи, когато нашите клиенти ни изпратят снимки с вкусотии, приготвени от нашите зеленчуци и плодове. Днес ви представяме няколко чудесни кадъра от Ирина, която е приготвила:

1. Страхотна салата от варени картофи с лук и магданоз

Картофите доставяме през юни месец - те са ранни, а магданозът почти през целия летен период. Картофите са подходящи както за варене, така и за печене или пържене. Много, много сладки!

2. Запечени картофи с масълце

3. Вкусни печени ябълки с канела

Ябълките започваме да доставяме през септември. Гледаме няколко сорта, всичките вкусни и подходящи както за директна консумация, печене, правене на сладко или пък изцеждане на пресен сок.

4. Варена царевица

Царевицата ни е супер сладка и знаем, че децата на нашите клиенти я обичат много. Затова и понякога успяваме да сложим нещичко и от нас допълнително. Освен това е и лесна за дълготрайно съхранение във фризера.

5. Патладжани с доматен сос

Патладжаните са ни личен фаворит, защото вкусът им е в пъти, пъти по-добър от този на конвенционално гледаните. Изключително сочни, а в комбинация с настъргани домати от нашите - вълшебство! Добавете и малко чесън и ще получите райско ядене.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...