100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Защо да изберете нашите зеленчуци

Сготвено с продуктите на Zelka - апетитни снимки

Както не веднъж сме казвали, много сме благодарни и щастливи, когато нашите клиенти ни изпратят снимки с вкусотии, приготвени от нашите зеленчуци и плодове. Днес ви представяме няколко чудесни кадъра от Ирина, която е приготвила:

1. Страхотна салата от варени картофи с лук и магданоз

Картофите доставяме през юни месец - те са ранни, а магданозът почти през целия летен период. Картофите са подходящи както за варене, така и за печене или пържене. Много, много сладки!

2. Запечени картофи с масълце

3. Вкусни печени ябълки с канела

Ябълките започваме да доставяме през септември. Гледаме няколко сорта, всичките вкусни и подходящи както за директна консумация, печене, правене на сладко или пък изцеждане на пресен сок.

4. Варена царевица

Царевицата ни е супер сладка и знаем, че децата на нашите клиенти я обичат много. Затова и понякога успяваме да сложим нещичко и от нас допълнително. Освен това е и лесна за дълготрайно съхранение във фризера.

5. Патладжани с доматен сос

Патладжаните са ни личен фаворит, защото вкусът им е в пъти, пъти по-добър от този на конвенционално гледаните. Изключително сочни, а в комбинация с настъргани домати от нашите - вълшебство! Добавете и малко чесън и ще получите райско ядене.

Полезни съвети

8 супер хитри трика, които ще ви спестят нерви и време в готвенето

1. Чупете яйцата на равна повърхност, за да не остава черупка в белтъка Никога не чупете яйцата в ръб, защото така шансът част от кората да остане в белтъка и после да губите време да го вадите е много голям, а може и изобщо...

Изпитано от Zelka.bg - чушки бюрек с копър

Знаем, че пиперът ни е по-вкусен от конвенционално произведения пипер, защото често си правим сравнения. А и отзивите са еднозначни.  Затова днес ще ви споделим една интересна рецепта, в която може да го използвате, ако ви омръзнат печените чушки :)...