100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Правилният начин да съхраним пресен лук и чесън

Замириса на пролет :)

А с нея идват и свежите продукти.

Именно затова е добре да знаем и как да си съхраняваме пресните, зелени продукти.

 

За да няма разочарование, когато посегнем към онези зелени пера млад лук или чесън, които сложихме в хладилника вчера, е добре те да се употребят скоро, след като са откъснати от градината. Най-крехки и бързо развалящи са перцата. Ако изчакваме с приготвянето на пресния лук, трябва да положим грижи за съхранението първо на зелените пера.

Те се мият и третират с вода непосредствено преди да се употребят. Ако не спазим това, ще омекнат. В никакъв случай не трябва да задушаваме и спаряваме лука, завивайки и съхранявайки го в найлонови торбички.

Опитвали сме да завиваме пресния лук в прозрачно (опаковъчно) фолио, в хартиен плик, в памучна кърпа... Но има един начин за съхранение на пресен лук, който наистина действа.

Трябва да накиснем пресния лук в буркан, пълен до половината с вода.

*Ако стръковете лук са захванати с ластик, махнете го.

Частта от лука, която е над буркана, трябва да се захлупи с найлонов плик, но не да се стяга. Целта не е да не се пропуска никакъв въздух. Така слагате лука в хладилника и може да издържи свеж до една седмица.

 

Полезни съвети

Лесно, бързо и ефектно - пълнени домати (от нашите)

Една от любимите ни летни рецепти е пълнени домати - винаги са вкусни, особено когато доматите ти са истински. Как да ги приготвите - лесно и бързо е. Първо трябва да нарежете лука, месото и гъбите. Колкото по-ситно, толкова по-добре. Запържете ги добре, а междувременно започват да режете доматите така, че отгоре да остане капаче. Вътрешността издълбавате, след което поръсвате с малко сол и пре...