100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Правилният начин да съхраним пресен лук и чесън

Замириса на пролет :)

А с нея идват и свежите продукти.

Именно затова е добре да знаем и как да си съхраняваме пресните, зелени продукти.

 

За да няма разочарование, когато посегнем към онези зелени пера млад лук или чесън, които сложихме в хладилника вчера, е добре те да се употребят скоро, след като са откъснати от градината. Най-крехки и бързо развалящи са перцата. Ако изчакваме с приготвянето на пресния лук, трябва да положим грижи за съхранението първо на зелените пера.

Те се мият и третират с вода непосредствено преди да се употребят. Ако не спазим това, ще омекнат. В никакъв случай не трябва да задушаваме и спаряваме лука, завивайки и съхранявайки го в найлонови торбички.

Опитвали сме да завиваме пресния лук в прозрачно (опаковъчно) фолио, в хартиен плик, в памучна кърпа... Но има един начин за съхранение на пресен лук, който наистина действа.

Трябва да накиснем пресния лук в буркан, пълен до половината с вода.

*Ако стръковете лук са захванати с ластик, махнете го.

Частта от лука, която е над буркана, трябва да се захлупи с найлонов плик, но не да се стяга. Целта не е да не се пропуска никакъв въздух. Така слагате лука в хладилника и може да издържи свеж до една седмица.

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...