100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Правилният начин да съхраним пресен лук и чесън

Замириса на пролет :)

А с нея идват и свежите продукти.

Именно затова е добре да знаем и как да си съхраняваме пресните, зелени продукти.

 

За да няма разочарование, когато посегнем към онези зелени пера млад лук или чесън, които сложихме в хладилника вчера, е добре те да се употребят скоро, след като са откъснати от градината. Най-крехки и бързо развалящи са перцата. Ако изчакваме с приготвянето на пресния лук, трябва да положим грижи за съхранението първо на зелените пера.

Те се мият и третират с вода непосредствено преди да се употребят. Ако не спазим това, ще омекнат. В никакъв случай не трябва да задушаваме и спаряваме лука, завивайки и съхранявайки го в найлонови торбички.

Опитвали сме да завиваме пресния лук в прозрачно (опаковъчно) фолио, в хартиен плик, в памучна кърпа... Но има един начин за съхранение на пресен лук, който наистина действа.

Трябва да накиснем пресния лук в буркан, пълен до половината с вода.

*Ако стръковете лук са захванати с ластик, махнете го.

Частта от лука, която е над буркана, трябва да се захлупи с найлонов плик, но не да се стяга. Целта не е да не се пропуска никакъв въздух. Така слагате лука в хладилника и може да издържи свеж до една седмица.

 

Полезни съвети

Синьото е полезно! Храните, имащи натурален син цвят, подобряват цялостно тонуса ни

Коя е първата ви асоциация със синия цвят? Небе, море. Най-често такъв е отговорът. Но освен това, синият цвят се свързва с мъдрoстта, лиялността, доверието, интелекта, вярата, истината.   Напоследък ви информираме за групирането на храните по цветове. Според цвета им, те споделят някои свои общи характеристики.   Ето какво има в сините и лилави...

Още един суперзеленчук от градината ни - картофът!

Клиентите, които си закупиха от целогодишните пакети, които пуснахме през декември и януари вече започват да се радват на доставки на пресни картофи. Миналата седмица доставихме първата част, а сега предстои още.  Картофите са от онези растен...