100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Правилният начин да съхраним пресен лук и чесън

Замириса на пролет :)

А с нея идват и свежите продукти.

Именно затова е добре да знаем и как да си съхраняваме пресните, зелени продукти.

 

За да няма разочарование, когато посегнем към онези зелени пера млад лук или чесън, които сложихме в хладилника вчера, е добре те да се употребят скоро, след като са откъснати от градината. Най-крехки и бързо развалящи са перцата. Ако изчакваме с приготвянето на пресния лук, трябва да положим грижи за съхранението първо на зелените пера.

Те се мият и третират с вода непосредствено преди да се употребят. Ако не спазим това, ще омекнат. В никакъв случай не трябва да задушаваме и спаряваме лука, завивайки и съхранявайки го в найлонови торбички.

Опитвали сме да завиваме пресния лук в прозрачно (опаковъчно) фолио, в хартиен плик, в памучна кърпа... Но има един начин за съхранение на пресен лук, който наистина действа.

Трябва да накиснем пресния лук в буркан, пълен до половината с вода.

*Ако стръковете лук са захванати с ластик, махнете го.

Частта от лука, която е над буркана, трябва да се захлупи с найлонов плик, но не да се стяга. Целта не е да не се пропуска никакъв въздух. Така слагате лука в хладилника и може да издържи свеж до една седмица.

 

Полезни съвети

Гратен с картофи и чедър

Гратенът, или както още е известен у нас – огретенът, е страхотно ястие, което има множество вариации за приготвяне. Днес ви предлагаме една бърза и лесна рецепта, подходяща както за обяд, така и за гарнитура към основно. Необходими продукти за 6 порции: 1 кг картофи 1 скилидка чесън 300 г готварска сметана...

Аспержите – неподозиран източник на здраве

Аспержите са продукт, който не използваме всекидневно в менюто си, може би защото не сме свикнали до толкова с него. Едва ли някой от нас в детството си е хапвал аспержи на салата или за гарнитура. Но като малки не сме яли и нахут, и киноа, и елда, а сега сме до болка свикнали с тях. Така че, защо да не свикнем и с аспержите? Сега ще се опитаме да ви разкрием колко точно ползи за тяло...