100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Произведохме

Покажете на децата си как се правят зеленчуците

Една от големите ползи на това да сте наши клиенти е, че ние позволяваме на всички, закупили пакет от нас да дойдат и сами да наберат зеленчуците от градината ни. Но днес няма да говорим за това, описали сме го подробно в страницата "Набери си сам". Днес ще ви поканим да дойдете със семейството и най-вече, да вземете децата - за да може да видят с очите си как всъщност се правят зеленчуците.

Знаем колко е трудно в днешно време да дадете възможност за истинска среща между децата си и природата. Казваме го от опит и без да съдим. Целият ръководен екип на Zelka.bg е съставен от хора, които са прекарали между 10 и 20 години в София и познаваме перфектно ритъма на града. Няма да ни чуете да кажем, че София е лоша или хората не стават, просто имаме други приоритети и знаем, че е най-правилно да ги следваме на село.

Но знаем, че всяко едно семейство, колкото и да обича живота в големия град, ако има деца трябва да им осигури възможност да опознаят природата. Тъжен факт е, че има деца, които не са виждали домат в градина, не са виждали тиквички или пипер. Не знаят как излгеждат растенията, а познават само техните плодове. Няма лошо в това децата да растат с новите технологии и да стават все по-добри в един забързан свят, но връзката със земята и физическия труд са изключително възпитателни. Те учат децата на дисциплина, на грижа, учат ги и на човещина в един за мнозина може би архаичен смисъл - този, който ние сме наследили от нашите баби и дядовци.

Затова и ние сме максимално отворени към всички и приветстваме клиентите ни да дойдат с децата. Ние ще им осигурим едно наистина смислено изживяване в градината. Ще научат повече за зеленчуците, ще научат повече за работата с тях. Няма да ги направим селскостопански работници, но сме сигурни, че ще възпитаме у тях уважение към труда и обич към природата.

Полезни съвети

Магическа рецепта с тиквички от Хермина Емирян

Тъй като в момента доставяме най-вкусните тиквички до нашите клиенти, редно е и да споделим малко обратна връзка. Един от най-изявените ни кулинари е Хермина Емирян, която ни сподели своята магия за правене на вкусни тиквички.  Както казва Хермина: "Рецептата е много проста!" 1. Тиквичките се нарязват на тънко и се нареждат в тава на един ред върху хартия за печене.&nbs...

Свирчовината стигна и до кралската сватба във Великобритания

Нашият любим сок от бъз, който в момента разнасяме до клиентите ни, успя да достигне под формата на вкусова комбинация не къде да е, а в Кралския двор на Великобритания!  Поводът е изключителен - сватбата на принц Хар...