100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Произведохме

Покажете на децата си как се правят зеленчуците

Една от големите ползи на това да сте наши клиенти е, че ние позволяваме на всички, закупили пакет от нас да дойдат и сами да наберат зеленчуците от градината ни. Но днес няма да говорим за това, описали сме го подробно в страницата "Набери си сам". Днес ще ви поканим да дойдете със семейството и най-вече, да вземете децата - за да може да видят с очите си как всъщност се правят зеленчуците.

Знаем колко е трудно в днешно време да дадете възможност за истинска среща между децата си и природата. Казваме го от опит и без да съдим. Целият ръководен екип на Zelka.bg е съставен от хора, които са прекарали между 10 и 20 години в София и познаваме перфектно ритъма на града. Няма да ни чуете да кажем, че София е лоша или хората не стават, просто имаме други приоритети и знаем, че е най-правилно да ги следваме на село.

Но знаем, че всяко едно семейство, колкото и да обича живота в големия град, ако има деца трябва да им осигури възможност да опознаят природата. Тъжен факт е, че има деца, които не са виждали домат в градина, не са виждали тиквички или пипер. Не знаят как излгеждат растенията, а познават само техните плодове. Няма лошо в това децата да растат с новите технологии и да стават все по-добри в един забързан свят, но връзката със земята и физическия труд са изключително възпитателни. Те учат децата на дисциплина, на грижа, учат ги и на човещина в един за мнозина може би архаичен смисъл - този, който ние сме наследили от нашите баби и дядовци.

Затова и ние сме максимално отворени към всички и приветстваме клиентите ни да дойдат с децата. Ние ще им осигурим едно наистина смислено изживяване в градината. Ще научат повече за зеленчуците, ще научат повече за работата с тях. Няма да ги направим селскостопански работници, но сме сигурни, че ще възпитаме у тях уважение към труда и обич към природата.

Полезни съвети

Гратен с картофи и чедър

Гратенът, или както още е известен у нас – огретенът, е страхотно ястие, което има множество вариации за приготвяне. Днес ви предлагаме една бърза и лесна рецепта, подходяща както за обяд, така и за гарнитура към основно. Необходими продукти за 6 порции: 1 кг картофи 1 скилидка чесън 300 г готварска сметана...

Аспержите – неподозиран източник на здраве

Аспержите са продукт, който не използваме всекидневно в менюто си, може би защото не сме свикнали до толкова с него. Едва ли някой от нас в детството си е хапвал аспержи на салата или за гарнитура. Но като малки не сме яли и нахут, и киноа, и елда, а сега сме до болка свикнали с тях. Така че, защо да не свикнем и с аспержите? Сега ще се опитаме да ви разкрием колко точно ползи за тяло...