100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Подгответе седмица преди Коледа тесто за Коледни сладки, бисквити

Различните видове тесто за любимите коледни сладки са едни от най-приятните за приготвяне.

Тук можем да дадем воля на фантазията си, и в същото време, да накараме децата да участват активно.

И не на последно място, да станат съпричастни в подготовката за предстоящите празници. 
Уханието, с което се изпълва домът, също е част от празника.

Следващите видове тесто, които ще ви предложа, се правят няколко седмици предварително.

Хубавото е, че колкото по-дълго преседяват, толкова по-хубави стават.

Така че не му мислете какво да подарите за Коледа! Изненадайте приятелите си с направен от вас вкусен коледен подарък.

 

Бисквитено тесто

Продукти

 

18437

Източник: Люба Грънчарова

250 грама брашно тип 500
125 грама масло
125 грама захар
2 броя яйца
65 грама смлени орехови ядки
ванилия, щипка сол
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:
Направете кладенче в тестото, добавете всички продукти, като маслото трябва да е нарязано на кубчета.

Замесете тесто, като се стараете да работите бързо, за да не се стопи маслото и тестото да започне да лепне.

Оформяте топка, завивате във фолио и оставяте за 1 час в хладилника.

 

18439

Източник: Люба Грънчарова

 

Разточвате кора с дебелина 0.5 милиметра.

Изрязвате с формички по желание. Нареждате върху хартия за печене, като оставяте по малко разстояние между бисквитките.

Намазвате с яйце. По желание може да сложите нещо за украса - ядки или цветни пръчици.

Печете в предварително загрята фурна на 180 С 20 минути.

От тази доза може да направите 50-60 бисквитки.

След като изстинат, приберете в кутия с капак. Могат да се консумират дори след 2-3 месеца, когато ще бъдат все така ароматни. Ако искате да направите по-голям брой, увеличете дозата.
 

Запретвайте ръкавите и оставете незабравими сладки спомени на близките си!
 

Ваша Люба

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...