100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Пилешки сърца с гъби на фурна

Ако и вие сте от хората, които обичат пилешките дреболийки като сърца, воденички и дробчета, но избягвате да го консумирате, понеже в повечето рецепти се запържват на тиган, то значи тази рецепта ще ви допадне. Чудесно предложение за пилешки сърца, приготвени на фурна, с минимално количество мазнина, което е подходящо както за предястие, така и за основно.

Продукти:

  • 500 г пилешки сърца

  • 200-300 г гъби

  • 1 с.л. зехтин

  • 5-10 г масло

  • Няколко капки сос терияки

  • Няколко капки соев сос

  • Сол, пипер, кориандър на вкус

Начин на приготвяне:

Първо, измийте и почистете сърцата. Почти винаги в купешките сърца има кръв, затова трябва да се разрежат и почистят добре. След това ги сложете в тенджера с подсолена вода и оставете да се варят 5-10 минути.

Междувременно почистете и нарежете гъбите. Сложете ги в тава, овкусете със зехтин, сол, пипер и кориандър и сложете да се пекат.

След като сърцата са поврели 5-10 минути, извадете ги с решетъчна лъжица и сложете при гъбите. Добавете соевия сос и соса терияки. Оставете да се запичат, като при нужда разбърквайте, за да се запекат равномерно.

Когато са готови, сложете и маслото, за да придаде типичния вкус на „сърчица в масло“ и след 1-2 минути извадете от фурната.

Сервирайте с наситнен пресен лук.  

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...