100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Печени спагети с 5 вида сирена

Спагетите са едно от най-лесните и вкусни ястия, които са подходящи както за бързо хапване на обяд, така и за по-специално ястие, когато са приготвени по по-подходящ начин. Спагетите, които ще ви представим сега, са напълно подходящи за гости, защото са много по-вкусни от обикновени спагети и просто защото са фантастични.

 

Продукти:

500 г спагети

1 лук

2 моркова

1 пащърнак

2 скилидки чесън

1 буркан/консерва с домати

500 г гъби

100 г моцарела

50 г гауда

50 г чедър

100 г сирене

100 г кашкавал

Подправки – сол, пипер, червен пипер, пушен червен пипер, чубрица, риган, босилек, щипка захар

Мазнина – рапично олио


 

Начин на приготвяне:

Първо, нарежете гъбите на сравнително едри парчета, сложете ги в голяма тава, овкусете с малко мазнина, сол и пипер и сложете да се запичат за 15-20 минути.

Сложете спагетите във вряла вода с щипка сол и няколко капки мазнина, да се сварят до готовност.

За да приготвите соса, нарежете на ситно лука, чесъна, морковите и пащърнака. Сложете да се задушават в тенджера с малко вода и мазнина. Овкусете с подправки по ваше желание. Когато зеленчуците омекнат, сложете доматите и щипка захар. След 10-тина минути опитайте соса и при нужда добавете още подправки. Ако искате идеално гладък сос, пасирайте с пасатор. Смесете готовия сос заедно със сварените и отцедени спагети. Разбъркайте добре.

Сипете спагетите и соса при запечените гъби. Добавете към тях настърганите сирене и кашкавал и разбъркайте. Отгоре разпределете останалите настъргани сирена и сложете тавата във фурната за 5-10 минути, докато сирената отгоре се разтопят.  

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...