100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Патладжан

Ако сте решили да приготвите ястие с патладжани, ви очаква вкусно предизвикателство. В случай че спазвате инструкциите, резултатът вероятно ще ви очарова, но, за да се случи това, е нужно и нещо друго.
В основата на сполучливото „патладжанско“ ястие са... самите патладжани. Така че приготвянето му започва още по време на пазаруването.
Всяка част на този зеленчук може да ви насочи дали изборът ви е правилен. Обърнете внимание на дръжката и „шапчицата“ на патладжана. Увехналият им вид е сигнал, че е препоръчително да отминете точно тази сергия и да потърсите продукта на друго място.
Ако тези части обаче са зелени и свежи, то и целият патладжан ще е такъв.

В големите супермаркети се случва да опаковат по няколко патладжана в тарелка, като зеленчуците са увити в прозрачно фолио и са с отрязани капачета и дръжки. Не се заблуждавайте, това едва ли е направено за ваше удобство. Най-вероятно просто е премахнат издайническия им увехнал облик. 
Обръщайте внимание и на кората. Тя трябва да е с тъмен и наситен лилав цвят. Добре е по нея да няма белези и наранявания.
Когато лекичко натиснете с пръст, трябва да усетите твърдост и еластичност.
След като се сдобиете с идеалните патладжани, не отлагайте приготвянето им твърде дълго. Продуктът е нежен и се разваля след относително кратък срок. Все пак може да ви „почака“ няколко дни в хладилника, стига да не го забравите. 

Случвало ли ви се е да си вървите по пазара и извенъж да видите нещо необичайно?

Напоследък това все по-често се случва заради една новост на българския пазар – белият патладжан.

Той е едва от няколко години на пазара и е наистина изненадващо, когато всяко лято изниква ненадейно пред погледа на купувачите.

И, все пак, белият патладжан вече е познат на много хора. Той има няколко характеристики, по които се различава от обикновения патладжан. Белият патладжан се отличава не само с цвета, но и с големината и аромата си. Той е малко по-малък от обикновения патладжан и има различен аромат. Неговата родина е Индия и се отглежда още от древността. Според някои документи, този вид патладжан датира от 300 г. пр.н.е. Там се отбелязват и неговите кулинарни и лечебни свойства.
Белият патладжан има две основни предимства пред обикновения. На първо място е фактът, че той няма семки. Така не е нужно да го цедите предварително и да се притеснявате за вътрешността му. Той е плътен и това ще ви позволи да го сготвите по-лесно, отколкото другите видове патладжан.
В следствие на това, важно е да отбележим, че белият патладжан не дразни стомаха. Истина е, че много хора не си позволяват да готвят и похапват патладжани, защото имат стомашни проблеми. Благодарение на белия патладжан, обаче, това вече не е никакъв проблем. Може да ядете от него на воля, без да се притеснявате от евентуални здравословни проблеми.

Този вид патладжан е податлив на различни методи за готвене, включително сотиране, паниране и пържене. Също така, белия патладжан се съчетава много добре с различни продукти, като чушки, домати, тиква, меса, риба, бобови растения и различни видове билки.

Съвсем спокойно може да заместите обикновените патладжани с белите  когато имате стомашни неразположения и не може да похапвате дразнещите стомаха сини домати.

 

Полезни съвети

Магическа рецепта с тиквички от Хермина Емирян

Тъй като в момента доставяме най-вкусните тиквички до нашите клиенти, редно е и да споделим малко обратна връзка. Един от най-изявените ни кулинари е Хермина Емирян, която ни сподели своята магия за правене на вкусни тиквички.  Както казва Хермина: "Рецептата е много проста!" 1. Тиквичките се нарязват на тънко и се нареждат в тава на един ред върху хартия за печене.&nbs...

Свирчовината стигна и до кралската сватба във Великобритания

Нашият любим сок от бъз, който в момента разнасяме до клиентите ни, успя да достигне под формата на вкусова комбинация не къде да е, а в Кралския двор на Великобритания!  Поводът е изключителен - сватбата на принц Хар...