100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Панирани люти чушки от Zelka.bg!

А колко са люти лютите ни чушки! Първият отзив, който получихме при първото разнасяне до домовете на нашите клиенти беше "Мъжът ми много обича люти чушки и изяжда по 3-4. Обаче като опита от вашите и успя едва да изяде половин!".


Такива са си - лютички. Но ето един хитър начин да ги приготвите и да оберете овациите - като ги панирате.


Какво ви е нужно?
200 гр. сирене крема
200 гр. кашкавал
30 гр. бекон
16 бр. люти чушки
1 ч.ч. краве прясно мляко
1 ч.ч. брашно тип 500
1 ч.ч. галета
200 мл олио


Как се приготвят?
1. Смесете сиренето, настъргания кашкавал и нарязания бекон. С лъжичка сложете в предварително изчистените чушки от семето. 
2. Сложете млякото, брашното и галетете в три отделни купички. Топнете всяка чушка първо в млякото и после в брашното. Оставете ги да се засушат за 10 минути. 
3. След това ги топнете в млякото още един път и после в галетата. Отново оставете да се засушат. 
4. Загрейте мазнина в дълбок тиган и пържете на порции за по 2-3 минути.
5. Извадете на хартия за печене, за да се отцеди мазнината. 

Полезни съвети

8 супер хитри трика, които ще ви спестят нерви и време в готвенето

1. Чупете яйцата на равна повърхност, за да не остава черупка в белтъка Никога не чупете яйцата в ръб, защото така шансът част от кората да остане в белтъка и после да губите време да го вадите е много голям, а може и изобщо...

Изпитано от Zelka.bg - чушки бюрек с копър

Знаем, че пиперът ни е по-вкусен от конвенционално произведения пипер, защото често си правим сравнения. А и отзивите са еднозначни.  Затова днес ще ви споделим една интересна рецепта, в която може да го използвате, ако ви омръзнат печените чушки :)...