100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Пълнени патладжани или "лодки"

Сезонът е към края си, но все пак успяхме да доставим и последните патладжани по пакетите на нашите клиенти. А патладжаните тази година бяха веднъж - много, много вкусни! Събрали слънчева светлина и расли на открито, с грижа и без никаква химия.

Една от любимите ни рецепти за приготвяне е пълнен патладжан или "Лодка" както му казваме понякога. Как? Ето как:

1. Срежете патладжаните по дължина и с лъжичка идълбайте вътрешността. 

2. В тиган загрейте зехтина и прибавете вътрешността на патладжаните, нарязана на ситно, заедно с лука и чесъна, също нарязани на ситно. 

3. После прибавете каймата, овкусете със сол и пипер и гответе около 5 минути. 

4. Подредете патладжаните в тава, застлана с хартия за печене. Напълнете ги с каймата и отгоре разпределете доматите от консерва. 

5. Слжоете във фурната на 200 градуса за 15 минути, после извадете, наръсете чедъра (или пък с кашквал по ваш избор) и допечете за още 5 минути. 

6. Преди сервиране наръсете с пресен лук.

Полезни съвети

Лесно, бързо и ефектно - пълнени домати (от нашите)

Една от любимите ни летни рецепти е пълнени домати - винаги са вкусни, особено когато доматите ти са истински. Как да ги приготвите - лесно и бързо е. Първо трябва да нарежете лука, месото и гъбите. Колкото по-ситно, толкова по-добре. Запържете ги добре, а междувременно започват да режете доматите така, че отгоре да остане капаче. Вътрешността издълбавате, след което поръсвате с малко сол и пре...