100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Орехови бисквити с шоколадов пълнеж

Продукти:

120 г брашно

2 с.л. захар

2 ванилии

Щипка сол

1 ч.ч. (250 г) брашно

1 ч.ч. наситнени орехи

120 г шоколад – начупен на малки парчета

1 ч.ч. пудра захар (за овалване на бисквитките)

Приготвяне:

В купа разбийте с миксер мекото масло и захарта. Добавете солта, ванилията и започнете внимателно да прибавяте брашното и натрошените ядки, докато се получи тесто. Оставете да почива в хладилник за 30 минути.

Вземайте от тестото по малко, сплесквайте между дланите си и слагайте във всяко кубче шоколад. После завийте шоколада с тестото.

Наредете готовите бисквити в тава върху хартия за печене. Печете в загрята фурна на 180 С за около 12-13 минути.

Оставете да се охладят за 5-10 минути и оваляйте всяка бисквитка в пудрата захар.  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...