100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Никулден наближава, Зелка рецепта подарява

След още 10-на дни ще дойде момента да готвим риба. Цените ще са до небето, а качествената стока не много лесна за откриване. Затова е добре по-рано да решите какво искате да сложите на трапезата.

И тук идваме ние на помощ с една любима рецепта, която е риба с орехов сос.

За конкрентата рецепта сме използва Нилски сом, но може да използвате и друга риба, стига да е достатъчно прясна.

Какво ви е нужно:

4 стр. естрагон
4 с.л. олио
2 с.л. рибен сос
1 ч.л. сол
4 бр. домати
1 к.л. черен пипер млян
2 с.л. брашно тип 500
150 гр. орехови ядки
3 ск. чесън стар
3 гл. лук кромид стар
800 гр. сом

Как се приготвя:

1. Измийте рибните филета и ги подсушете. Подправете със сол и черен пипер. Потопете в брашно, като изтръскате излишното брашно.
2. В тиган с 2 с.л. олио наредете филетата и пържете по 5 мин от всяка страна.
3. Сос - задушете в останалото олио едро нарязания чесън и лук до златисто. Добавете нарязаните на кубчета домати, когато водата им изври, добавете едро счуканите орехи. Добавете рибения сос, черния пипер и, ако е необходимо, добавете още малко сол. Прибавете ситно нарязан естрагон, разбъркайте и сервирайте с рибата.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...