100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Не-чак-толкова-калорично Свинско със сирена в гювеч

Продукти за 4 порции:

800 г свинско месо (бут, врат или плешка)

600 г гъби

100 г пушено топено сирене

40 г гауда

40 г чедър

200 мл прясно мляко

3-4 с.л. домашно цедено кисело мляко

200 мл вино

Сол, пипер


 

Нарежете месото на малки пържолки и овкусете със сол, пипер, други подправки по ваш избор и част от виното. Оставете да се маринова за 6 часа. Нарежете гъбите на едро.

В гювеча наредете всички продукти по желан от вас начин – след всеки ред месо или гъби, добавяйте някакъв вид сирене. Накрая разбъркайте добре с телена бъркалка прясното мляко с цеденото мляко и излейте в гювеча. Добавете и малко вино.

Сложете в студена фурна и печете на 180 С до готовност на месото. Когато се сготви, настържете отгоре още малко от сирената и оставете да се запече без капак за кратко.  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...