100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Най-вкусните печени картофи

Ако се чудите каква лесна гарнитура да приготвите, когато ви идват гости, така че хем да ги впечатлите, но хем да не губите часове в кухнята, то възползвайте се от тази идея за печени картофи. Изглеждат превъзходно, правят се лесно, изключително вкусни са, а освен това стоят прекрасно добре в чинията и са подходяща гарнитура за всяко ястие. Всъщност са толкова добри, че дори са достойни за основно ястие.

 

Продукти:

1 кг картофи

3 с.л. рапично олио или друг вид мазнина

Подправки – вида на подправките и количеството е изцяло по ваше желание:

  • Сол;

  • Чубрица;

  • Риган;

  • пушен черен пипер;

  • естрагон;

  • червен пипер;

  • шарена сол

Приготвяне:

Картофите се обелват и нарязват на половинки. Ако са по-големи може да се срежат на 3 или 4 филийки. По-добре е да ползвате по-малки картофи, за да е достатъчно да ги срежете само на половинки. Сложете ги да се варят в подсолена вода. След като водата заври, оставете картофите най-много 5 минути и махнете от котлона, така че да не се сваряват напълно. Излейте горещата вода и налейте в тенджерата студена, за да се охладят по-бързо.

Намажете голяма тава, застлана с хартия за печене, с част от мазнината. Върху нея разпределете половината количество от подправките, които ще ползвате, включително и сол. Върху подправките капнете още малко мазнина и подредете картофите със срязаното надолу. Отгоре отново полейте леко с мазнина и наръсете останалите подправки.

Печете на 200-250 С до готовност – колкото повече време стоят, толкова по-златисти и хрупкави ще стават, само внимавайте да не прегорят.  

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...