100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Най-лесният начин да обелим мит картоф + снимки

Не, не се шегуваме, сега ще революционализираме кулинарните ви умения! Освен ако, разбира се, вече не знаете за този трик. Как най-бързо и лесно да обелим мит картоф?

Първо, преди да го сложим да се вари, взимаме нож и правим един прорез по целия диаметър на картофа в средата. Както на снимката:

После слагате картофа да се вари с обелката. Това всъщност е не само от практична полза за нашия съвет, но ще има и допълнителен бонус - варенето на картофите с обелката засилва вкуса им!

След като картофите са сварят, изваждате, охлаждате (може с малко хладка вода) и буквално хващате едната половина и я издърпвате, както на снимката:

След това правите същото с другата половина и ако сте го изпълнили вярно, за две секунди ще имате перфектно обелен мит картоф, като този:

Полезни съвети

Най-вкусната крем супа от картофи и моркови

 Едно от най-лесните неща, които обичаме да приготвяме за обяд през лятото е крем супа от картофи и моркови. На нас ни е лесно (а може и на вас да ви е), защото ползваме само истински зеленчуци от градината ни. И гаранцията за успеха е 100%!...

Вижте защо биволското мляко е най-полезното мляко

Напоследък дотолкова сме свикнали с кравето мляко, че рядко се замисляме за изобилието от други видове млека, които могат да се намерят. Истината е, че всяко от животинските млека има своите ползи за организма и си заслужава да се консумира. Има обаче един безпрецедентен фаворит сред млеката и това е биволското мляко. Защо обаче то е толкова полезно? Неговите ползи започват...