100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Много хрупкави пилешки хапки на фурна

Няма да назоваваме марката fast food, която прави любимите на децата пилешки хапки, но всички се сещате коя е. Факт е, че почти няма дете, което да не обича пилешки хапки. И от друга страна, почти няма майка, която да не изпада в малък ужас, когато трябва да купи в заведение такива на детето си. Всички се опитваме да избягваме пърженото и със сигурност не искаме да даваме на децата си пържени пилешки хапки, но понякога нямаме друг избор, защото малките пакостници могат да ни принудят да направим всичко за тях.

И точно за да се предпазим от това, непрекъснато търсим алтернативи как да сменим любимите на децата пържени неща с непържени такива. Показваме ви сега една разкошна рецепта за пилешки хапки, които стават също толкова хрупкави, колкото и купешките. Само че се приготвят на фурна. И ако купувате пилешко, за чийто произход сте сигурни, то рецептата може да се нарече дори здравословна.

Продукти:

  • 500 г пилешко бонфиле

  • 1 яйце

  • 2-3 с.л. зехтин

  • Сол, пипер, кориандър

  • 3-4 филийки пълнозърнест хляб

  • 1 малка шепа орехи

  • 1 малка шепа бадеми

  • 2-3 с.л. сусам

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете месото и нарежете на хапки. Овкусете със сол, пипер, кориандър и други подправки по избор. В купа разбийте яйцето с малко вода, сол и 1 с.л. зехтин. Сложете хапките в купата и разбъркайте, за да се овлажнят добре всички парчета месо.

За панировката – филийките хляб трябва да са предварително изсушени – може да ги оставите от предния ден върху вестник да изсъхнат или леко да запечете на фурна. След като са изсушени, може да ги смелите в чопър или кухненски робот, заедно с орехите и бадемите – може да ползвате и други ядки. Прибавете към тази смес и сусама, прехвърлете в купа и разбъркайте добре.

Всяко парче месо овалвайте в панировката и редете в тава, застлана с хартия за печене и леко намазнена със зехтин. Когато наредите всички хапки, върху всяка капнете по няколко капки зехтин. Печете в загрята фурна до готовност – около 20-25 минути. Сервирайте с млечен сос.  

Полезни съвети

Гратен с картофи и чедър

Гратенът, или както още е известен у нас – огретенът, е страхотно ястие, което има множество вариации за приготвяне. Днес ви предлагаме една бърза и лесна рецепта, подходяща както за обяд, така и за гарнитура към основно. Необходими продукти за 6 порции: 1 кг картофи 1 скилидка чесън 300 г готварска сметана...

Аспержите – неподозиран източник на здраве

Аспержите са продукт, който не използваме всекидневно в менюто си, може би защото не сме свикнали до толкова с него. Едва ли някой от нас в детството си е хапвал аспержи на салата или за гарнитура. Но като малки не сме яли и нахут, и киноа, и елда, а сега сме до болка свикнали с тях. Така че, защо да не свикнем и с аспержите? Сега ще се опитаме да ви разкрием колко точно ползи за тяло...