100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Маринована сьомга с мед и соев сос

Продължаваме с Никулденските рецепти, че празникът съвсем, съвсем наближи! Днес подготвихме нещо вълшбено за вас:

1. Филето от сьомга трябва да се посоли и в него да се втрият настъргана лимонова кора (1 с.л.) и пресования или нарязан на ситни кубчета чесън (2 скилидки).

2. В дълбок съд смесете соевия сос, течния мед, водата и зехтин. Разбръквате, докато получите хомогенна смес и заливате с нея филето от сьомга. След което слагате филето за минимум час (може и два) в хладилник.

3. В плоска тава, върху хартия за печене, поставете филето заедно с маринатата и запечете на умерена фурна около половин час. От време на време поливайте филето с марината по време на печенето.

Това е! Желателно е да консумирате докато е топло, а украсата може да е по ваш вкус - от варени картофи с червен лук до ориз.


Ето какво ви е нужно за тази рецепта:

1. Сьомга - 450 гр.
2. Лимонови кори - 1 с.л.
3. Чесън - 2 скилидки
4. Сол - 1 ч. л.

Марината се справи от:
1. Соев сос - 50 мл.
2. Мед - 50 мл.
3. Вода - 50 мл.
4. Зехтин - 50 мл.

Полезни съвети

Свирчовината стигна и до кралската сватба във Великобритания

Нашият любим сок от бъз, който в момента разнасяме до клиентите ни, успя да достигне под формата на вкусова комбинация не къде да е, а в Кралския двор на Великобритания!  Поводът е изключителен - сватбата на принц Хар...

Гратен с картофи и чедър

Гратенът, или както още е известен у нас – огретенът, е страхотно ястие, което има множество вариации за приготвяне. Днес ви предлагаме една бърза и лесна рецепта, подходяща както за обяд, така и за гарнитура към основно. Необходими продукти за 6 порции: 1 кг картофи 1 скилидка чесън 300 г готварска сметана...