100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Маринована сьомга с мед и соев сос

Продължаваме с Никулденските рецепти, че празникът съвсем, съвсем наближи! Днес подготвихме нещо вълшбено за вас:

1. Филето от сьомга трябва да се посоли и в него да се втрият настъргана лимонова кора (1 с.л.) и пресования или нарязан на ситни кубчета чесън (2 скилидки).

2. В дълбок съд смесете соевия сос, течния мед, водата и зехтин. Разбръквате, докато получите хомогенна смес и заливате с нея филето от сьомга. След което слагате филето за минимум час (може и два) в хладилник.

3. В плоска тава, върху хартия за печене, поставете филето заедно с маринатата и запечете на умерена фурна около половин час. От време на време поливайте филето с марината по време на печенето.

Това е! Желателно е да консумирате докато е топло, а украсата може да е по ваш вкус - от варени картофи с червен лук до ориз.


Ето какво ви е нужно за тази рецепта:

1. Сьомга - 450 гр.
2. Лимонови кори - 1 с.л.
3. Чесън - 2 скилидки
4. Сол - 1 ч. л.

Марината се справи от:
1. Соев сос - 50 мл.
2. Мед - 50 мл.
3. Вода - 50 мл.
4. Зехтин - 50 мл.

Полезни съвети

Zelka.bg съветва - как се съхранява целина

Целината е много масов продукт в България и има своите доказани полезни качества. Но както с повечето продукти, понякога при готвене остават количества, които са проблеми за съхранение. И в доста от тези случаи се стига до разваляне и съответно изхвър...

Честит Никулден!

На всички празнуващи днес - моряци, търговци, банкери и именици - честито! На всички, които обичат риба и за днес са се подготвили, също Честит Никулден! За нас това е любим момент от годината, защото имаме именици и знаем...