100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Маринована сьомга с мед и соев сос

Продължаваме с Никулденските рецепти, че празникът съвсем, съвсем наближи! Днес подготвихме нещо вълшбено за вас:

1. Филето от сьомга трябва да се посоли и в него да се втрият настъргана лимонова кора (1 с.л.) и пресования или нарязан на ситни кубчета чесън (2 скилидки).

2. В дълбок съд смесете соевия сос, течния мед, водата и зехтин. Разбръквате, докато получите хомогенна смес и заливате с нея филето от сьомга. След което слагате филето за минимум час (може и два) в хладилник.

3. В плоска тава, върху хартия за печене, поставете филето заедно с маринатата и запечете на умерена фурна около половин час. От време на време поливайте филето с марината по време на печенето.

Това е! Желателно е да консумирате докато е топло, а украсата може да е по ваш вкус - от варени картофи с червен лук до ориз.


Ето какво ви е нужно за тази рецепта:

1. Сьомга - 450 гр.
2. Лимонови кори - 1 с.л.
3. Чесън - 2 скилидки
4. Сол - 1 ч. л.

Марината се справи от:
1. Соев сос - 50 мл.
2. Мед - 50 мл.
3. Вода - 50 мл.
4. Зехтин - 50 мл.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...