100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Любимо: Печени домати със сирене

Тъй като вече твърдо сме в сезона на доматите и получаваме все повече и повече комплименти за тях, нека ви предложим и една супер простичка и много вкусна рецепта за тях.

Да, на салата са прекрасни, във всякакъв вид. Но пробвайте ги и печени със сирене. Няма да съжалявате.

Как се приготвят? Лесно:

1. Използвайте големи, месести домати (почти всички наши вършат чудесна работа).
2. Измивате, нарязвате на дебели ленти. Слагате ги в тава, намазана леко със зехтин за готвене. Поръсвате ги с още мъничко зехтин отгоре, слагате щипка морска сол и покривате с хартия за печене.
3. Слагате тавата във вече загрята на 200 градуса фурна и така печете 15 минути. след това изключвате фурната и ги оставяте за още 10-на минути вътре.
4. Вземете една широка чиния и поставете запечените домати в нея. Поръсвате с натрошено сирене (за предпочитане домашно). Използвайте мента и магданоз за допълнително овкусяване.
5. Ако сте позабравили доматите във фурната и са е изсушили твърде много, може да поръсите с още малко зехтин.

Това е! Рецепта за половин час, а всички у дома ще останат доволни :)

Полезни съвети

Лесно, бързо и ефектно - пълнени домати (от нашите)

Една от любимите ни летни рецепти е пълнени домати - винаги са вкусни, особено когато доматите ти са истински. Как да ги приготвите - лесно и бързо е. Първо трябва да нарежете лука, месото и гъбите. Колкото по-ситно, толкова по-добре. Запържете ги добре, а междувременно започват да режете доматите така, че отгоре да остане капаче. Вътрешността издълбавате, след което поръсвате с малко сол и пре...