100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Любими - тиквени бутерки

Едни далеч не толкова трудни за приготвяне бутерки, които обаче със сигурност ще ви накарат да си оближете пръстите.

 

1. За пълнежа: смесете пюрето от тиква, 1/2 ч.ч. пудра захар, кафявата захар и подправките. Разбъркайте добре.

 

2. Нарежете тестото на квадрати или както в случая - във форма на тиква. Разпределете плънката. Намажете бутерките с разбито яйце и притиснете оттрани с вилица.

 

3. Печете на 200 С около 15 минути.

 

4. Готовите бутерки полейте със сос от смесени пудра захар и портокалов сок, оцветени (по желание) с капка боя.



Какво ви е нужно:

400 гр.бутер тесто

1 ч.ч.пюре от тиква

1 ч.ч.пудра захар

1 с.л.кафява захар

1 щипкакарамфил на прах

1 щипкаканела на прах

1 щипкаджинджифил

2 с.л.портокалов сок

1 кап.сладкарска боя оранжева

1 бр.яйца

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...