100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Лесни кексчета, пълнени със сладко

Ако ви трябва лесен и бърз десерт за непредвидени гости, предлагаме ви точно тези кексчета, които се забъркват за броени минути, само с помощта на вилица, пекат се още по-бързо и накрая за няколко минути от обикновени кексчета, се превръщат в добре изглеждащ и представителен десерт. За да си приготвите тези кексчета, са ви нужни силиконови чашки във форма на мини кексчета – така че готовите кексчета да станат с дупка по средата, която после да може да се напълни.

Продукти за около 24 броя мини кексчета:

За кексчетата:

2 к.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

2 к.ч. захар – може и кафява, ако искате да е по-здравословно

1 к.ч. олио – може да смените с рапично олио или зехтин

3 и ½ к.ч. брашно

2 с.л. какао – по избор

За пълнежа:

1 малко бурканче сладко по избор – най-добре става с вишни

200 г заквасена сметана

2-3 с.л. захар


 

Приготвяне:

Всички продукти за кексчетата се слагат в купа и се разбъркват с вилица или телена бъркалка. Когато сместа стане хомогенна, се разпределя във формите. По желание – в част от сместа се добавя какао и се разбърква, за да станат кексчетата двуцветни. Формите се пълнят на 2/3, каот по желание се слага първо от бялата смес и после от кафявата. Кексчетата се пекат в загрята на 170-180 С фурна за около 15-20 минути.

След като леко се охладят се вадят от формите и се обръщат с дупката нагоре. Дупката на кексчето се пълни със сладко и отгоре се слага по една лъжица заквасена сметана, предварително разбъркана с малко захар.  

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...