100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Лесна гарнитура от печени зеленчуци

Когато стане дума за гарнитура към основно ястие, първото, което ни идва наум, са картофи. На по-късен етап се сещаме за ориз или салата, но колкото и да са вкусни тези гарнитури, в един момент омръзват. На вашето внимание представяме една изключително бърза и лесна рецепта за гарнитура от печени зеленчуци, която идеално подхожда както на месо, така и на риба.

Продукти:

2 глави броколи

400 г гъби

Шепа чери домати

Няколко скилидки чесън

1-2 с.л. зехтин

1-2 с.л. вино

Подправки: сол, черен пипер, червен пипер, риган

Начин на приготвяне:

Измийте зеленчуците. Нарежете броколите на розички, чери доматите и гъбите – на половинки. Сложете зеленчуците заедно с обелените скилидки чесън в тава, застлана с хартия за печене. Овкусете със зехтина и подправките. По желание – добавете и вино. Печете до готовност на силна фурна – времето за печене зависи от това, дали предпочитате зеленчуците да омекнат напълно, или да останат леко хрупкави. Можете да добавите и моркови, лук, тиквичка.

Без проблем можете да печете зеленчуците заедно с месо или риба, увити във фолио – ако не искате вкусовете им да се смесват.


 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...