100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Коледни изкушения - пълнена тиква с кебап

Днес ще ви разкажем как да приготвите една много ефектна, много вкусна и всъщност доста класическа българска рецепта - пълнена тиква с кебап. Ако обичате противоречивите вкусове - сладко и кисело или сладко и солено, определено това е ястие за вас.

Как се приготвя? Лесно!

1. Ако сте си взели тиква сорт "Цигулка" ви трябва само кухата част на тиквата. Ако използвате обикновена тиква - отрязвате горната част и я запазвате за капаче. Почиствате кухината от семките.

2. Нарязвате лука на полумесеци, а месото на хапки (може да ползвате каквото месо искате - пилешко, телешко, свинско). А гъбите нарязвате на едри парчета.

3. В тенджера сгорещявате половин чаша за кафе с олио, в която изсипвате лука и бъркате до омекване. После слагате гъбите и месото и отново бъркате 5 минути. 

4. Идва ред на виното и половин чаена лъжица сол, които изсипвате вътре. Оставете да ври, докато виното се изпари. То ще овкуси месото прекрасно.

5. Когато плънката е готова, пълните тиквата и добавяте дафиновите листа. 

6. Ако сте избрали "цигулка" покриите отвора с алуминиево фолио. Ако тиквата ви е кръгла, поставете обратно капачето на тиквата.

7. Тази прелест слагате в тава, излизвате вътре 2 чаши вода и после печете в предварително загрята на 200 градуса фурна поне час и половина.

Това е - лесно и много, много вкусно!

А ето и списъка с продуктите:

-тиква - 1 брой

-месо - 500 гр. (телешко/свинско/пилешко)

-лук - 4 броя

-гъби - 500 гр

-червено вино - 1/2 чаена чаша

-дафинов лист - 4 броя

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...