100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Кокосови трюфели с бял шоколад


Продукти за около 20 броя:

60 мл сладкарска сметана
200 г бял шоколад
1 с.л. масло
½ ч.л. ванилия
70 г кокосови стърготини – пълномаслени
Кората на един портокал
20 лешника – печени или сурови

Белият шоколад се начупва на парчета и се слага заедно със сметаната в купичка и се разтапят на
слаб огън на водна баня. Към тях се добавя маслото и се разбърква отново.

 

След като се получи хомогенна смес, се сваля от огъня и към нея се добавят ванилията, портокаловите корички и
половината от кокосовите стърготини. Разбърква се добре и се прибира в хладилника да стегне за
няколко часа. След това от стегнатата смес се оформят топчета, в които се слага по един лешник и
се овалват в кокосови стърготини.

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...