100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Как да съхраним сушените си подправки

 Вече направихме доставка на сушените подправки от пакетите на нашите клиенти и на тях им предстои една ароматна зима. Ние успяхме да ги снабдим с млян червен пипер, чубрица, джоджен, босилек и копър. Все любими вкусове от летния сезон.

И сега идва момента с въпроса как сушените подправки се съхраняват по-дълго? И колко дълго всъщност могат да бъдат използвани преди да се развалят. 

Всъщност, има няколко много елементарни неща, които трябва да спазвате и всичко ще бъде наред с вашите подправки.

Първо, важно е да знаете, че животът на сушените подправки (с малки изключения, като канела на пръчки например или ванилов екстракт) е средно две години. 

Второ, това, което много бързо съкращава живота им е досегът с въздух и влага. Следователно, трябва да са в добре затворени съдове, най-добре стъклени бурканчета с гумирани капаци. 

Трето, сложете ги на тъмно и сухо място. Слънчевата светлина не е благоприятна за тях, а влагата съвсем.

Четвърто, сложете си стикери на бурканчетата. На тях е добре да пише не само какво има вътре (човек се обърква понякога), но и датата на получаване. Защото в противен случай няма как да им проследите времето.

Пето, когато отворите буркана с дадена подправка, никога, ама никога не бъркайте вътре с мокра лъжица. Бъдете сигурни, че ще е с максимално сух прибор.

Това е! Ако и вие искате ароматни, вкусни подправки, следете предложенията ни за 2018-та година, които ще публикуваме през ноември.

П.С. Снимката е илюстративна.

Полезни съвети

Zelka.bg съветва - как се съхранява целина

Целината е много масов продукт в България и има своите доказани полезни качества. Но както с повечето продукти, понякога при готвене остават количества, които са проблеми за съхранение. И в доста от тези случаи се стига до разваляне и съответно изхвър...

Честит Никулден!

На всички празнуващи днес - моряци, търговци, банкери и именици - честито! На всички, които обичат риба и за днес са се подготвили, също Честит Никулден! За нас това е любим момент от годината, защото имаме именици и знаем...