100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Как да съхраним сушените си подправки

 Вече направихме доставка на сушените подправки от пакетите на нашите клиенти и на тях им предстои една ароматна зима. Ние успяхме да ги снабдим с млян червен пипер, чубрица, джоджен, босилек и копър. Все любими вкусове от летния сезон.

И сега идва момента с въпроса как сушените подправки се съхраняват по-дълго? И колко дълго всъщност могат да бъдат използвани преди да се развалят. 

Всъщност, има няколко много елементарни неща, които трябва да спазвате и всичко ще бъде наред с вашите подправки.

Първо, важно е да знаете, че животът на сушените подправки (с малки изключения, като канела на пръчки например или ванилов екстракт) е средно две години. 

Второ, това, което много бързо съкращава живота им е досегът с въздух и влага. Следователно, трябва да са в добре затворени съдове, най-добре стъклени бурканчета с гумирани капаци. 

Трето, сложете ги на тъмно и сухо място. Слънчевата светлина не е благоприятна за тях, а влагата съвсем.

Четвърто, сложете си стикери на бурканчетата. На тях е добре да пише не само какво има вътре (човек се обърква понякога), но и датата на получаване. Защото в противен случай няма как да им проследите времето.

Пето, когато отворите буркана с дадена подправка, никога, ама никога не бъркайте вътре с мокра лъжица. Бъдете сигурни, че ще е с максимално сух прибор.

Това е! Ако и вие искате ароматни, вкусни подправки, следете предложенията ни за 2018-та година, които ще публикуваме през ноември.

П.С. Снимката е илюстративна.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...