100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Как да направим сочни, глазирани моркови

Понякога към ястието ви трябва подходяща гарнитура, особено ако готвите месо. Глазираните моркови се ефектни, вкусни и доста лесни за приготвяне. Разбира се, едно важно условие да ви се получи, е да работите с качествени, истински моркови.

Как да ги направите?

1. Обелете морковите и нарежете на парчета. 

2. В голям тиган разтопете маслото. После добавете морковите. Овкусете със сол и оставете да се готвят 5-6 минути. 

3. После намалете котлона и налейте бърбъна. Оставете да се абсорбира, след това прибавете захарта. Гответе още 3-4 минути, овкусете с пипер и сервирайте. 

4. По желание овкусете с прясна мащерка. 

Какво ви е нужно?

10 бр. моркови

60 гр. масло

1/2 ч.л. сол

100 гр. бърбън

70 гр. кафява захар

2 щипки черен пипер млян

2 стр. мащерка

А откъде да вземете хубави моркови! От Zelka.bg, разбира се!

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...