Понякога към ястието ви трябва подходяща гарнитура, особено ако готвите месо. Глазираните моркови се ефектни, вкусни и доста лесни за приготвяне. Разбира се, едно важно условие да ви се получи, е да работите с качествени, истински моркови.
Как да ги направите?
1. Обелете морковите и нарежете на парчета.
2. В голям тиган разтопете маслото. После добавете морковите. Овкусете със сол и оставете да се готвят 5-6 минути.
3. После намалете котлона и налейте бърбъна. Оставете да се абсорбира, след това прибавете захарта. Гответе още 3-4 минути, овкусете с пипер и сервирайте.
4. По желание овкусете с прясна мащерка.
Какво ви е нужно?
10 бр. моркови
60 гр. масло
1/2 ч.л. сол
100 гр. бърбън
70 гр. кафява захар
2 щипки черен пипер млян
2 стр. мащерка
А откъде да вземете хубави моркови! От Zelka.bg, разбира се!