100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Хрупкави панирани пилешки филенца на фурна

Пилешките хапки са едно от най-любимите ястия и на възрастни, и на деца. Присъстват в менюто на всяко заведение под едно или друго наименования и под една или друга форма. Наред с пържените картофи пилешките хапки са едно от най-поръчваните неща в заведенията, а съответно и много любими на всички. Само че пържените пилешки хапки със сигурност не са нещо, което искаме да приготвяме вкъщи за семейството и децата си. Затова ви предлагаме една вкусна рецепта за хрупкави панирани пилешки хапки на фурна, която хем се прави по-бързо, хем не се налага да ги бавите на котлона, за да не загорят, хем е малко по-здравословен вариант на ресторантските хапки.

Продукти за 4 порции:

2 пилешки гърди

2 яйца

3 ч.ч. корнфлейкс

3 с.л. настърган пармезан

1 с.л. зехтин

Сол, пипер, магданоз

4 с.л. брашно


 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на хапки или жулиени с желаната от вас големина. Овкусете със сол и пипер.

Разбийте яйцата заедно със зехтина. Натрошете корнфлейкса, сложете го в купа и прибавете към него пармезана, наситнения магданоз и сол на вкус.

Овалвайте всяко филе първо в брашно, после в яйце и накрая в корнфлейкса. Наредете филетата в тава, застлана с хартия за печене. Печете около 15 минути на 200 С , после при нужда обърнете филетата и печете още 5-10 минути.

*Можете да пропуснете брашното и да овалвате направо в яйце и след това в галетата.

*Ако не искате да използвате корнфлейкс, можете да замените със смлени овесени ядки и други смлени ядки – слънчоглед, бадеми, орехи.  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...