100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Хрупкави кюфтета на фурна с пълнеж от сирена

На всички ни са известни и познати татарските кюфтета – това е обикновеното кюфте, напълнено с плънка от различни продукти – гъби, кашкавал, чушки, сирене, бекон. Типична рецепта за България, която често се приготвя за разнообразяване на трапезата. Днес ви предлагаме една по-хубава интерпретация на татарското кюфте, което е не просто пълнено, но и оваляно в хрупкава панировка и изпечено на фурна.

Продукти:

  • 500 г кайма – смес от свинско и говеждо

  • 2 лука

  • 1 червена чушка

  • Подправки за каймата – сол, черен пипер, червен пипер, риган, чубрица, шарена сол, пушен червен пипер, чесън на прах.

  • За пълнежа – различни видове сирена, нарязани на дребно. В случая са използвани кашкавал, моцарела и топено сирене.

  • За панировката – 1 яйце + смес от галета, сусам и смлени бадеми.

  • 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва с наситнените лук, чушка, малко мазнина и подправки по избор.

Сирената за плънката се нарязват на дребно.

В една чиния се разбива яйцето с малко сол и 1 с.л. вода. В друга чиния се смесват галетата със сусама и смлените бадеми – бадемите и сусамът могат да се пропуснат или да се заменят с други ядки.

Кюфтетата се оформят, като във всяко се слагат от различните сирена. Овалват се първо в яйце, после в панировката и се редят в тава, застлана с хартия за печене и леко намазнена със зехтин. Когато всички кюфтета са наредени в тавата, върху всяко се капват няколко капки зехтин.

Пекат се на силно загрята фурна за 20-30 минути.


Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...