100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Гратен с картофи и чедър

Гратенът, или както още е известен у нас – огретенът, е страхотно ястие, което има множество вариации за приготвяне. Днес ви предлагаме една бърза и лесна рецепта, подходяща както за обяд, така и за гарнитура към основно.

Необходими продукти за 6 порции:

  • 1 кг картофи

  • 1 скилидка чесън

  • 300 г готварска сметана

  • 1 червен лук

  • 1 с.л. масло

  • 100 г настърган чедър

  • Подправки – сол, пипер, индийско орехче, прясна мащерка

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на много тънки филийки с помощта на приставка за ренде. Можете да използвате и белачка или много остър нож, но това ще отнеме повече време.

Нарежете лука също на тънки филийки. Смесете сметана с подправките.

Тавата или тигана, в който ще готвите, натъркайте добре със скилидката чесън. След това с пръсти намажете маслото по дъното и ръбовете на съда. Може да го направите и с размекнато масло и четка.

Започнете да редите гратена, като на дъното сложите картофи, резенчета лук, около 1/3 от настъргания чедър, малко прясна мащерка и около 1/3 от сметаната. Направете още един такъв слой, а последния направете, като наредите картофи, залеете сметаната и накрая сложите чедъра. Печете в загрята на 200 С фурна около 1 час.   

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...