100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Елате на гости и вижте - уникалния геокомплекс "Понорите"

Освен прекрасни зеленчуци и възможност да покажете на децата си как се ражда храната, която консумират, ние можем да ви предложим и няколко много любопитни забележителности, с които да уплътните времето си, когато ни дойдете на гости. Казваме "когато", защото вече се убедихме, че нашите клиенти искат и идват при нас, за да наберат сами част от зеленчуците, които си купуват. 

Е, ако ви решите да ни дойдете на гости и да ви покажем градината, с удоволствие ще ви покажем геокомплекс "Понорите". Едно изключително по рода си карстово образувание, без аналог в България.

Природният феномен Понорите (известен още като Пропастите) е една от основните атракции на село Мусина. Понорите се намират на около 400 метра южно от селото, недалеч от Мусинската пещера. 

Представлява карстово образование - две пропасти, с дълбочина 25 м., свързани под земята чрез карстова галерия, като се предполага, че галериите водят чак до Мусинската и Еменската пещери.

Навремето пропастите са изглеждали доста страшно за местното население и е имало народни поверия, според които пропастите са водели към Долната земя на мъртвите.

По Европейски проект през 2006 обектът и районът около него са облагородени и пригодени за посетители. До дъното на пропастите са построени метални стълби с парапет, а до тях е изградена беседка.

Обектът Геокомплекс Понорите е обявен за защитен и вписан в регистрите на МОСВ.

Вижте всички снимки в галерията ни.

Вижте всички снимки в галерията ни.

Вижте всички снимки в галерията ни.

Ето къде се намират "Понорите":

Полезни съвети

Магическа рецепта с тиквички от Хермина Емирян

Тъй като в момента доставяме най-вкусните тиквички до нашите клиенти, редно е и да споделим малко обратна връзка. Един от най-изявените ни кулинари е Хермина Емирян, която ни сподели своята магия за правене на вкусни тиквички.  Както казва Хермина: "Рецептата е много проста!" 1. Тиквичките се нарязват на тънко и се нареждат в тава на един ред върху хартия за печене.&nbs...

Свирчовината стигна и до кралската сватба във Великобритания

Нашият любим сок от бъз, който в момента разнасяме до клиентите ни, успя да достигне под формата на вкусова комбинация не къде да е, а в Кралския двор на Великобритания!  Поводът е изключителен - сватбата на принц Хар...