100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Елате на гости и вижте - уникалния геокомплекс "Понорите"

Освен прекрасни зеленчуци и възможност да покажете на децата си как се ражда храната, която консумират, ние можем да ви предложим и няколко много любопитни забележителности, с които да уплътните времето си, когато ни дойдете на гости. Казваме "когато", защото вече се убедихме, че нашите клиенти искат и идват при нас, за да наберат сами част от зеленчуците, които си купуват. 

Е, ако ви решите да ни дойдете на гости и да ви покажем градината, с удоволствие ще ви покажем геокомплекс "Понорите". Едно изключително по рода си карстово образувание, без аналог в България.

Природният феномен Понорите (известен още като Пропастите) е една от основните атракции на село Мусина. Понорите се намират на около 400 метра южно от селото, недалеч от Мусинската пещера. 

Представлява карстово образование - две пропасти, с дълбочина 25 м., свързани под земята чрез карстова галерия, като се предполага, че галериите водят чак до Мусинската и Еменската пещери.

Навремето пропастите са изглеждали доста страшно за местното население и е имало народни поверия, според които пропастите са водели към Долната земя на мъртвите.

По Европейски проект през 2006 обектът и районът около него са облагородени и пригодени за посетители. До дъното на пропастите са построени метални стълби с парапет, а до тях е изградена беседка.

Обектът Геокомплекс Понорите е обявен за защитен и вписан в регистрите на МОСВ.

Вижте всички снимки в галерията ни.

Вижте всички снимки в галерията ни.

Вижте всички снимки в галерията ни.

Ето къде се намират "Понорите":

Полезни съвети

8 супер хитри трика, които ще ви спестят нерви и време в готвенето

1. Чупете яйцата на равна повърхност, за да не остава черупка в белтъка Никога не чупете яйцата в ръб, защото така шансът част от кората да остане в белтъка и после да губите време да го вадите е много голям, а може и изобщо...

Изпитано от Zelka.bg - чушки бюрек с копър

Знаем, че пиперът ни е по-вкусен от конвенционално произведения пипер, защото често си правим сравнения. А и отзивите са еднозначни.  Затова днес ще ви споделим една интересна рецепта, в която може да го използвате, ако ви омръзнат печените чушки :)...