100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Експресна шоколадова панакота

Един ефектен десерт, чието приготвяне отнема точно 15 минути. За съжаление, след това са нужни около 4 часа да стегне, но пък вкусът накрая си заслужава. Много подходящ за гости и събирания, тъй като хем е ефектен, хем не отнема много време.

Продукти за 4 порции:

  • 1 с.л. мазнина с неутрален вкус

  • 200 мл прясно мляко

  • 200 мл сладкарска сметана

  • 5 г желатн

  • 30 мл вода

  • 30 г захар

  • Щипка сол

  • 1 ч.л. ванилия

  • 120 г шоколад

За шоколадовата заливка, която е по желание, защото и без нея десертър е страшно вкусен:

  • 120 г шоколад

  • 160 г сладкарска сметана

Начин на приготвяне:

Намажете 4 чашки (вместимост 150 мл) с мазнина, за да е по-лесно изваждането на панакотите после. Може да използвате стъклени, пластмасови или порценалови, а може и други купички с желана от вас форма.

Разбъркайте желатина със студената вода и оставете за 5-10 минути, докато набъбне.

През това време в тенджерка сложете сметаната, млякото, захарта и солта и гответе на умерен огън – сместа не трябва да завира. Свалете от котлона и добавете ванилията и нарязания на дребно шоколад. Разбъркайте, докато шоколадът се разтвори напълно.

Прибавете към тази смес набъбналия вече желатин и разбъркайте добре. Разпределете сместа в чашките – за да сте сигурни в гладкостта на крема, може да използвате цедка.

Оставете за минимум 4 часа в хладилник.

Ако решите да приготвяте заливка, направете я точно преди сервиране. Начупете шоколада на малки парчета, прибавете към него сметаната и сложете на водна баня. Разбърквайте до пълното разтваряне на шоколада.

За да сервирате панакотата, потапяйте чашките в купа с гореща вода за няколко секунди и обръщайте в чиния. Може да си помагате и с нож. Залейте с шоколадовия сироп и гарнирайте с пресни плодове по избор.  

Полезни съвети

Магическа рецепта с тиквички от Хермина Емирян

Тъй като в момента доставяме най-вкусните тиквички до нашите клиенти, редно е и да споделим малко обратна връзка. Един от най-изявените ни кулинари е Хермина Емирян, която ни сподели своята магия за правене на вкусни тиквички.  Както казва Хермина: "Рецептата е много проста!" 1. Тиквичките се нарязват на тънко и се нареждат в тава на един ред върху хартия за печене.&nbs...

Свирчовината стигна и до кралската сватба във Великобритания

Нашият любим сок от бъз, който в момента разнасяме до клиентите ни, успя да достигне под формата на вкусова комбинация не къде да е, а в Кралския двор на Великобритания!  Поводът е изключителен - сватбата на принц Хар...