100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Брауни с елхички

Продукти:

160 г Брашно

4 Яйца

600 г течен шоколад

7 Вафлени фунийки за сладолед

300 г Бял шоколад

Зелена боя

Украси по избор – перли, звездички, топчета, кокос

250 г течна Сметана

Пудра захар за поръсване.

Приготвяне:

В купа смесете брашното, яйцата и течния шоколад. Размесете добре със шпатула и изсипете в тава или форма за печене, застлана с хартия за печене. Печете браунито в загрята фурна за около 15 минути. Когато се охлади, извадете от формата или тавата – в случая форма за печене с отварящи се стени ще е много по-удобна.

За да приготвите елхичките, разтопете белия шоколад и оцветете със зелената боя. Внимателно потапяйте външните страни на вафлените фунийки, докато се покрият от всички страни със зелен шоколад. Докато още не е стегнал, наръсете с различни захарни украси.

Когато шоколадът върху елхичките стегне, напълнете ги с предварително разбита течна сметана или такава от флакон. След това ги наредете върху браунито с върха нагоре. Наръсете обилно с пудра захар за постигане на заснежен ефект.


 

Полезни съвети

Как да си направим пречистено масло Гхи – стъпка по стъпка

Маслото гхи напоследък стана доста популярен продукт и това се дължи на полезните му свойства, които са в пъти повече от тези на кравето масло. Гхи е пречистено краве масло, от което е отстранена лактозата, водата и протеините. Гхи се състои единствено и само от мазнини, които са предимно наситени. Това прави маслото гхи подходящо за готвене на високи температури. То е основната мазни...