100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Брауни с елхички

Продукти:

160 г Брашно

4 Яйца

600 г течен шоколад

7 Вафлени фунийки за сладолед

300 г Бял шоколад

Зелена боя

Украси по избор – перли, звездички, топчета, кокос

250 г течна Сметана

Пудра захар за поръсване.

Приготвяне:

В купа смесете брашното, яйцата и течния шоколад. Размесете добре със шпатула и изсипете в тава или форма за печене, застлана с хартия за печене. Печете браунито в загрята фурна за около 15 минути. Когато се охлади, извадете от формата или тавата – в случая форма за печене с отварящи се стени ще е много по-удобна.

За да приготвите елхичките, разтопете белия шоколад и оцветете със зелената боя. Внимателно потапяйте външните страни на вафлените фунийки, докато се покрият от всички страни със зелен шоколад. Докато още не е стегнал, наръсете с различни захарни украси.

Когато шоколадът върху елхичките стегне, напълнете ги с предварително разбита течна сметана или такава от флакон. След това ги наредете върху браунито с върха нагоре. Наръсете обилно с пудра захар за постигане на заснежен ефект.


 

Полезни съвети

Най-вкусната крем супа от картофи и моркови

 Едно от най-лесните неща, които обичаме да приготвяме за обяд през лятото е крем супа от картофи и моркови. На нас ни е лесно (а може и на вас да ви е), защото ползваме само истински зеленчуци от градината ни. И гаранцията за успеха е 100%!...

Вижте защо биволското мляко е най-полезното мляко

Напоследък дотолкова сме свикнали с кравето мляко, че рядко се замисляме за изобилието от други видове млека, които могат да се намерят. Истината е, че всяко от животинските млека има своите ползи за организма и си заслужава да се консумира. Има обаче един безпрецедентен фаворит сред млеката и това е биволското мляко. Защо обаче то е толкова полезно? Неговите ползи започват...