100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Поръчайте, опитайте и платете, ако харесате

Полезни съвети

Безброй ползи от ягодите

Ако и за вас основната причина да чакате пролетта с нетърпение са ягодите, то значи сме от една порода. Не че не обичаме банани, кивита и портокали, но нищо не може да се сравни с аромата на пресни хубави български ягоди.

Ягодите, освен че са изключително вкусни и носят аромат на пролет, всъщност са и доста полезни. И не просто е препоръчително да си хапваме от тях в големи количества, докато ги има по пазарите, ами направо е задължително.

Ягодите подсилват имунната система. Това се дължи на голямото количество витамин С, което се съдържа в тях. 1 ч.ч. ягоди съдържа 100 мг витамин С – а точно толкова е и необходимата дневна доза. Витамин С поддържа не само силна и устойчива имунна система, но е полезен и за очите.

Вкусните ягодки се препоръчват и за бременни, тъй като съдържат така необходимата фолиева киселина в големи количества. Тя е важна както за жени, опитващи се да забременеят, така и за ранните етапи на бременността, тъй като помага за развитието на плода.

Ягодите са полезни и за хора, страдащи от диабет тип 2. Това се дължи на голямото количество фибри в тях, които на своя страна забавят абсорбирането на глюкоза в кръвта.

Освен това ягодите са отличен съюзник в борбата с килограмите. От една страна, казахме, че съдържат голямо количество фибри, а от друга – нямат почти никакви калории. Ягодите са спрягани за един от най-нискокалоричните плодове – само 32 ккал на 100 грама и цели 2 г фибри. Още едно предимство да се борят с натрупаните килограми е, че спомагат за изгаряне на мазнини. Това се дължи на антоцианите в тях (цветните растителни гликозиди).

Ягодите са богати на калций, магнезий, цинк, фосфор и желязо, затова са важни за поддържане на красиви коса, кожа и нокти.

Те съдържат още и биотин, който също се грижи за косата, кожата и ноктите. Ягодите се славят и като помощник в борбата с възрастта и често се използват за домашни подмладяващи маски.

Успешно се борят и с високите нива на лош холестерол в тялото, тъй като са богато на елагова киселина и флавоноиди. Подпомагат функцията на сърцето и поддържат цялата сърдечно-съдова система здрава. Заедно с това регулират и кръвното налягане, благодарение на високите количества калий в тях.

Ягодите са полезни и за храносмилателната система и това отново се дължи на фибрите в тях. Регулират перисталтиката и дейността на червата.

Извод: Ягодите са не само вкусни, но и много полезни. Затова наслаждавайте им се с пълни сили, докато са в сезон!  

Полезни съвети

Магическа рецепта с тиквички от Хермина Емирян

Тъй като в момента доставяме най-вкусните тиквички до нашите клиенти, редно е и да споделим малко обратна връзка. Един от най-изявените ни кулинари е Хермина Емирян, която ни сподели своята магия за правене на вкусни тиквички.  Както казва Хермина: "Рецептата е много проста!" 1. Тиквичките се нарязват на тънко и се нареждат в тава на един ред върху хартия за печене.&nbs...

Свирчовината стигна и до кралската сватба във Великобритания

Нашият любим сок от бъз, който в момента разнасяме до клиентите ни, успя да достигне под формата на вкусова комбинация не къде да е, а в Кралския двор на Великобритания!  Поводът е изключителен - сватбата на принц Хар...