100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Баница „харМОНИка“


Продукти:
1 пакет кори за баница
250-300 г сирене
50-100 г извара
50 мл олио
3 яйца
300 г кисело мляко
200 мл газирана вода

Приготвяне:
Голяма тава с незалепващо дъно леко се намазнява с олио. Започват да се редят корите по
следния начин – слага се една кора на дъното на тавата наръсва се с натрошено сирене и малко
извара и чрез прищипване с пръсти от единия край на кората към другия листа се прави на
хармоника. По същия начин се процедира с всички кори от пакета, като през няколко кори
освен сирене се капва и по малко мазнина. Накрая цялата тава трябва да е запълнена с кори,
направени на хармоника.
В купа се разбиват добре яйцата, киселото мляко и газирана вода. Баницата се залива отгоре
със сместа и при нужда тавата се разклаща леко, така че плънката да се разпредели
равномерно.
Пече се на 180 С в загрята фурна до готовност.
Предимствата на този начин на подреждане са, че сиренето и плънката се разпределят
абсолютно равномерно, така че никъде да не остават само кори. И освен това, не се налага,
след като се нареди, баницата да се реже с нож, за да влезе плънката навсякъде и по този
начин си предпазваме тавите.

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...