100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

8 супер хитри трика, които ще ви спестят нерви и време в готвенето

1. Чупете яйцата на равна повърхност, за да не остава черупка в белтъка

Никога не чупете яйцата в ръб, защото така шансът част от кората да остане в белтъка и после да губите време да го вадите е много голям, а може и изобщо да не забележите. Затова, просто чуквайте яйцата на равна повърхност.

2. Най-лесно се кълца лук... с ренде

Ако нямате кухненски робот, най-лесният начин да приготвите лук за ястие или салата е като използвате ренде. Колкото по-ситно, толкова по-малко ще люти. Става равномерно и върши чудесна работа.

3. Не пържете със зехтин или масло, а с олио

Да, знаем, че привържениците на здравословното хранене ще избухнат, но маслото и зехтина имат много ниска температура на изгаряне. Затова, ако искате да изпържите нещо, рискът е много голям да не ви се получи - може да увредите тигана или просто мазнината да изгори, преди изобщо да сте изпържили каквото сте решили.

4. Оправете пресоленото ястие с картоф

Ако готвите супа, но сте изтървали солницата вътре, един лесен начин да поправите грешката (частично, разбира се) е като сложите картоф. Накълцаните картофи трябва да престоят в ястието, докато се готви, поне 10 минути. През това време те ще абсорбират част от солта.

5. По-лесно е да готвите бекон във фурната

За феновете на английската закуска, не пържете бекон в тигана. Сложете една тава със станиолено фолио във фурната, а в нея бекона. Ще се получи точно толкова хрупкав, колкото и в тигана. Няма нужда от допълнителна мазнин, защото беконът сам ще си пусне. С този метод си спестявате доста петна и чистене.

6. Забавете оксидацията на зеленчуците с вода

Ако нарежете катофи, но не искате да ги готвите веднага и искате да ги запазите свежи - сложете ги в студена вода. Методът работи още и за ябълки и авокадо. Ако не искате да станат кафеви, ето ви решение

7. Бъркайте на "8"-ца, за да не изгори дъното на тенджерата

Може би ви звучи странно, но наистина работи. Обикновено, когато бъркаме, бъркаме в кръг. Естествено е. Но така средата на дъното на тенджерата остава неразбъркано и рискът да загори е голям. Затова правилният начин е да бъркате на 8-ца.

8. За да не се пързаля дъската за рязане, сложете хартия отдолу

Ако дъската ви за рязане се плъзга по плота, може да сложите отдолу хартия и това ще ви спести много, много нерви и гонене на полунарязани зеленчуци по пода.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...