100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

4 причини да ядем яйца

Яйцата са супер полезни, за никого това не е тайна. Но попадаме на още информация за това, че любимите ни яйца имат още няколко, може би неподозирани за мнозина, полезни свойства.

 

Искаме да ги споделим с вас, тъй като е добре да знаем хранителния състав на всичко, което хапваме, за да знаем за какво и в кои случаи трябва да наблягаме на съответната храна.

 

В случая това са любимите ни яйца, както вече казахме.

 

Подсилват имунната система – това е много важно именно в това зимно време, тъй като сега сме подложени на различни агресивни действия, както от атмосферните условия, така и от вирусите, които са навсякъде около нас.

 

Смъкват лошия холестерол – яйцата имат способността да понижават лошия и да повишават нивата на добрия холестерол. Затова е важно да се хапват регулярно.

 

Тонизират – няма по-добра закуска от варените яйца. Тъй като те зареждат с енергия и определено ни дават сили за през целия ден.

 

Помагат за отслабване – тъй като яйцата засищат, ще се чувствате сити за по-дълго и ще хапвате по-малко.

 

И на финала, нека си кажем, че най-добре е да хапваме яйцата във варения им варинат, тъй като направени по всеки друг метод, има добавени мазнини. 

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...