100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

3 невероятни рецепти за пълнени яйца

Пълнените, или още наричани фаршировани, яйца са едно страхотно предястие, което всички ние сме опитвали. По принцип в пълнежа за яйца може да се сложи всичко – това ястие дава голямо поле за експерименти и развихряне на въображението.

Знаем, че около Великден ще имаме доста варени яйца и ще започнем да се чудим как да ги оползотворим. Тогава е един от случаите, в които се сещаме за пълнените яйца. Те, на своя страна, са предястие, което се прави бързо, а всъщност е доста ефектно.

Приготвили сме ви 3 интересни идеи за пълнеж на яйцата – класически, специален и здравословен. Споделете и вие вашите любими варианти за пълнеж на яйцата.

  1. Класически пълнени яйца

Продукти:

12 твърдо сварени яйца

½ ч.ч. майонеза

1 с.л. горчица

2 кисели краставички

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

Пипер и наситнен магданоз за декорация

 

Начин на приготвяне: Тук няма да ви изненадаме особено – обелете яйцата, срежете на половинки, извадете жълтъците и прехвърлете в купа. Добавете към жълтъците майонезата, горчицата, наситнените краставичките, солта и пипер. Разбъркайте до получаване на сравнително хомогенна смес. Прехвърлете в пош и напълнете яйцата – ако нямате пош, може да използвате найлонова торбичка, чийто край да срежете, или просто да ги напълните с лъжица.

  1. Специални пълнени яйца

Продукти:

12 яйца

½ ч.ч. заквасена сметана

200 г бекон

Връзка пресен лук

100 г настърган чедър или кашкавал

Сол и пипер на вкус


 

Начин на приготвяне: Нарежете бекона на ситно и запържете леко до златисто. Оставете няколко кубчета за декорация, а останалият смесете с жълтъците, заквасената сметана, настърганото сирене, наситнения лук и подправките. Напълнете яйцата и декорирайте с бекон и пресен лук.


 

  1. Здравословен вариант на пълнени яйца – можем още да ги наречем – „яйца, пълнени с гуакамоле“.

Продукти:

12 яйца

2 броя авокадо

1 връзка пресен кориандър или магданоз

1-2 люти чушки

1 червен лук

1 домат

2 скилидки чесън

1 с.л. лимонов сок

Сол, пипер, кимион


 

Начин на приготвяне: Нарежете на ситно авокадото, кориандъра (магданоза), лютите чушки, лука, доматите. Прибавете ги към жълтъците. Овкусете с лимонов сок, сол, пипер и кимион и разбъркайте добре. Напълнете яйцата и декорирайте с тортила чипс и магданоз.


 

Надяваме се, да сте харесали нашите идеи за пълнежи и да опитате някой от тях. Както вече уточнихме, вариантите за пълнеж са адски много, стига да имаме въображение, което да развихрим.


 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...